Și, îmi propun eu ca racheta asta pe nume Elrond să mă ducă de la 300 $ la 30.000 $. Momentan m-a adus la 650 $. Evident, vă spun din start, mi-am asumat că poate să fie drumul de la 300 $ la…0 $. Adică nu vorbim de sfaturi financiare, ci doar vă spun din povestea și planurile mele.

Am povestit acum ceva vreme (pe 31 august 2020) pe facebook, despre începuturile mele cu investițiile. Pe scurt, am cumpărat în perioada august 2019 – septembrie 2020, cu ajutorul Revolut, acțiuni în valoare de aproximativ 30 $ la Tesla. Și altele, dar acum vorbim doar de Tesla. Am strâns în total cam o jumătate de acțiune Tesla. Am investit în Tesla pentru că, de-a lungul timpului, am ajuns să cred foarte mult în Elon Musk și în impactul pe care el îl are deja, dar mai ales îl va avea de-a lungul vieții. 

Totuși am vândut (aproape) tot, pe 14 decembrie 2020, pentru 320$, când prețul unei acțiuni Tesla era de aproximativ 640 $. De ce am vândut? Nu am plănuit să vând, cred în acțiuni și investiții pe termen lung, și în special în Musk, însă tot citind și urmărind diverse resurse, am ajuns să cred foarte mult într-o altă companie, de data asta 100% românească, înființată la Sibiu, de o echipă formată din oameni “cu capul mare” (cum le zic eu), din ăia pe care ți-ai fi dorit să îi fi avut colegi, să te dai și tu mare cu ei. Foști olimpici internaționali, pe la mate, fizică, robotică, inteligență artificială, v-ați prins ce să mai. Majoritatea au lucrat la companii foarte mari, din categoria Google, Microsoft, NTT Data, Continental, etc.

Elrond se numește proiectul în care echipa asta și-a pus toată energia și vor să revoluționeze lumea, cel puțin dpdv financiar. Prin blockchain. Și, din ce comunică, și-au dat seama că blockchain-ul ăsta nu e așa de ușor de digerat și de înțeles de toată lumea, și tocmai asta își propun să facă. Exact cum poate nu înțelegem toți cum funcționează un mail sau un site, nu înseamnă că nu folosim zilnic un mail sau că nu intrăm pe zeci de site-uri să citim sau să ne comandăm altceva. Așa ar trebui să fie treaba și cu blockchainu’ ăsta. Să ne ajute în tranzacțiile pe care le facem zi de zi(de orice fel ar fi ele), să ne aducă mai multă securitate, transparență și costuri mai mici, dar fără să ne chinuim noi să înțelegem ce e în spate. Cam la fel cum e cu mailul în loc de scrisoare. Sau cu mașina în loc de căruță. Că nu știe multă lume ce să facă atunci când se strică mașina, dar știm că dacă o alimentăm și să o ducem la revizii, ne duce oricând, oriunde avem nevoie.

Și, uite cum tot citesc eu și tot aflu de oamenii ăștia din mai multe zone. Prima oară am văzut o emisiune cu Buhnici și Beniamin Mincu – CEO-ul Elrond, apoi l-am mai văzut și la Andi Moisescu, și de curând fix la o întâlnire cu Francis Suarez, primarul orașului Miami, care plănuiește să aloce 1% din rezervele orașului Miami în Bitcoin și vrea să facă din Miami un fel de Silicon Valley 2.0, să atragă foarte multe startupuri din tehnologia Blockchain în oraș, ocazie prin care i-a propus și i-a oferit CEO-ului Elrond toată deschiderea pentru a deschide un sediu și în Miami, dacă nu chiar să mute întreaga echipă acolo. Alte interviuri pe la CNN, cu Richard Quest și de curând apariții și în presa românească, prin Ziarul Financiar, sau pe la începuturi în startup.ro.

Pentru mine, multă lumină a făcut un om pe nume Răzvan Munteanu, invitat fiind tot la Buhnici în emisiune. Dacă nu știți nimic de el, e de văzut neapărat, sunt sigur că vom mai auzi multe despre el, abia a început să devină persoană publică. Și aici al doilea video, tot la Buhnici, mai recent. Sau încă dinainte de Buhnici, prin aprilie 2020, Beniamin a fost invitat la Dragoș Stanca unde a povestit cam pentru prima oară public către o audiență mai mare. Din păcate, pe vremea aia nu-l urmăream…

Pe scurt, pentru că majoritatea ați auzit de Bitcoin(am scris și eu aici o scurtă istorie), ei bine rețeaua Bitcoin suportă aproximativ 7 tranzacții pe secundă. Adică dacă toți oamenii din lume ar face plăți cu Bitcoin, mai mult de 7 tranzacții într-o secundă nu ar fi posibile. Ethereum, al doilea cel mai mare proiect de blockchain suportă undeva la 14-15 tranzacții pe secundă. Visa – 1000 tranzacții pe secundă, iar Elrond suportă lejer undeva la 15.000 tranzacții pe secundă, și, dacă e nevoie de mai mult chiar a efectuat teste publice prin care a ajuns la 260.000 tranzacții pe secundă.

La sfârșitul lunii, pe 31 ianuarie, adică în mai puțin de o săptămână, Elrond lansează public o aplicație pe nume Maiar, care va fi un fel de Revolut, doar că pe steroizi blockchain, la fel de ușor de folosit, practic te vei loga doar cu numărul de telefon și vei putea trimite bani oricui în lume care are un telefon, internet și aplicația descărcată, la costuri foarte mici. Practic, din ce date publice avem acum, o tranzacție ar avea costuri de 0.001 $. Ăsta ar fi planul celor de la Elrond pentru a aduce următorul miliard de oameni în ecosistemul blockchain, momentan fiind implicați undeva între 50 și 100 milioane în tot acest spațiu, luând în considerare toate proiectele. Eu aș mai citi cel puțin o dată ultima frază.

Ecosistemul lor se axează pe o monedă, EGLD se numește(de la eGold vine). Ca un fel de acțiune. Ei bine, vor fi maxim 31.4 milioane (31.415.927 mai exact, adică numărul Pi – așa e când ai de a face cu olimpici) de astfel de monede. Un număr finit. Cam la fel ca la Bitcoin, care vor fi maxim 21 milioane. Astăzi, când scriu articolul, o monedă valorează puțin peste 50$. Eu după ce am vândut acțiunile Tesla, am cumpărat de cei 320 $ aproximativ 13 monede EGLD. La momentul ăla, pe 16 decembrie 2020, costa cam 24 $ una. Dacă aș fi păstrat acțiunile Tesla, aș fi avut astăzi cam 435 $. Așa, cele 13 monede EGLD valorează astăzi puțin peste 650 $. 

Când am scris prima oară pe facebook despre Elrond, pe 24 octombrie 2020, toate monedele EGLD, adică întreaga companie avea o capitalizare de 129 milioane $. Astăzi, când scriu articolul ăsta, deci la 3 luni distanță au o capitalizare de aproximativ 835 milioane $, pe locul 48 din întreg topul crypto. Din peste 8000 de asemenea criptomonede. Un proiect românesc, la început de drum, în top 50 din 8000O singură companie românească a mai devenit unicorn(adică valorează mai mult de 1 miliard $) până acum, și anume UiPath. Sunt șanse foarte mari, așa cum scriau de curând și cei de la Startup Cafe.

Ce mi se pare mie cel mai interesant? Păi, Bitcoin și Ethereum funcționează pe bază de PoW(Proof of Work – dovada muncii, adică mai pe românește aparatele alea de care am auzit aproape toți că se numesc „mineri” și produc monedele respective, adică le dau ca recompensă ori de câte ori are loc o tranzacție). Ei bine, rețeaua Elrond funcționează pe principiul PoS(Proof of Stake – dovada că deții). Adică nu mai intră aparate de genul minerilor ălora în funcțiune, e suficient „să pui la bătaie” – niște monede din astea EGLD și astfel participi la securizarea rețelei Elrond. Și, aici intervine partea cea mai tare pentru mine: Cât timp pui la bătaie monedele astea – staking se numește, primești o recompensă, care va fi undeva la minim 19% anual. Și vei putea face asta extraordinar de ușor, direct din aplicația aia Maiar despre care vorbeam puțin mai sus. 

Și, pe lângă toate astea, nu știu cum fac oamenii ăștia, dar au o grămadă mare mare mare de parteneriate. Nu am reușit să le număr pe toate, dar cred că sunt cel puțin 100. Multe companii, unele foooarte mari. Vorbim de Samsung. Sunt listați pe eToroX (nu vorbim de eToro, pe eToroX au acces doar companii, investitori instituționali), sunt susținuți încă de la început de Binance Labs(divizia de investiții a celor de la Binance – cel mai mare exchange din lume). EGLD se poate folosi pe Travala.com – un fel de booking care are peste 2.000.000 proprietăți listate și peste 600 companii aeriene,  Ledger – una dintre cele mai mari companii din lume de „portofele” hardware(cu ajutorul cărora criptomonedele sunt în siguranță), deja mai mult de 15 companii care „își construiesc” proiectele Blockchain pe infrastructura Elrond, plus parteneriate cu alte companii românești mari și cunoscute, precum Smartbill sau Netopia, exchange-uri românești precum LDV Bank sau Tradesilvania, ori din afară, precum Binance, Crypto.com, Bitfinex, Bitmax, Moonpay și multe multe altele. Doar să iei legătura cu atâtea companii mi se pare foarte mult, dar să mai și semnezi parteneriate care să mai fie și funcționale. Link cu toate parteneriatele aici. Aa, și neapărat, dar neapărat, dacă vrei să rămâi conectat/ă, intră pe cel puțin un grup de Telegram de la Elrond. Dar să le pui pe silent, și citești când ai timp, că altfel zbârnâie telefonul. Găsești o super comunitate, dornică să ajute, grupuri atât în română cât și foarte multe grupuri la nivel mondial, fiecare cu sute dacă nu mii de membri. Comunitatea de români e atât de implicată încât se organizează pentru tot felul de activități, de la tombole și până la strângerea de fonduri către cauze care au nevoie. Dar în special te poți baza pe comunitate dpdv educativ. Pui o întrebare, chiar dacă o consideri naivă să zicem așa, primești garantat suportul cuiva. Atâta timp cât, evident, nu te apuci să spamezi grupul sau să faci o caterincă proastă. Și pentru că vorbeam de alte grupuri, comunitatea e prezentă atât pentru vorbitorii de engleză, franceză, spaniolă, turcă, germană, japoneză, indiană, olandeză, portugheză, rusă, chineză, și cam ce îți mai poți imagina. Le găsești pe toate aici.

Elrond adoption map

Și acum să revenim la titlul articolului. Din calculele mele, doar cu ajutorul celor 13 monede EGLD puse la staking, după 5 ani aș ajunge undeva la aproximativ 30 monede. Pentru acest calcul (strict orientativ) am luat în considerare un APY(annual percentage yield – randament procentual anual) de 19% în primul an, apoi să scadă în următorii 5 ani până la un 15% să spunem(este ipotetic, nu este anunțat în mod oficial care va fi acest APY pentru cei care pun monedele la lucru pe termen lung).

Astăzi, după cum spuneam și găsiți pe CoinMarketCap, o monedă EGLD valorează aproximativ 50 $. La lansarea proiectului valora undeva la 50 cenți. Un Bitcoin valora în martie anul trecut aproximativ 5000 $. Astăzi valorează 33.000 $, după ce a scăzut de la un maxim de aproape 42.000 $. Un ETH valora 80 $ anul trecut, în martie 2020. Acum valorează peste 1.400 $. La câți investitori instituționali(fonduri de investiții, fonduri de pensii, companii publice, listate la bursă) au început să apară oficial în acest spațiu blockchain/crypto, la ce ne arată istoria recentă, la ce își propune echipa celor de la Elrond să facă, și la tot ce am rezumat eu în articolul ăsta, chiar cred că în 5-10 ani se poate ca un EGLD să valoreze 1.000 $. De aceea am zis la început că îmi propun ca racheta asta să mă ducă de la 300$ la 30.000$.

Dar, repet, acest articol nu este un sfat financiar, iar eu personal mi-am asumat și cel mai prost scenariu. Am presupus că poate ajunge să valoreze 0. Vorbim, în cazul meu, de o investiție inițială de 30 $. Care s-au transformat în 300 $ cu ajutorul Tesla și care momentan valorează 650 $ cu ajutorul Elrond. Dacă nu am avut dreptate în analiza mea, mai devreme sau mai târziu, peste câțiva ani s-ar putea ca cei 300 $ investiți în Elrond să nu mai valoreze nimic. Chiar nu ar fi un capăt de lume. Dar, cel puțin, aș fi împăcat că nu am stat deoparte. Și am investit, după ce am studiat. Am dat o șansă unui proiect, unei echipe și unei super comunități în care eu cred. Mai ales că sunt români. Și pe bune, UiPath ne-a demonstrat că și românii pot. Înainte, acum câțiva ani, fumam. Cu siguranță, e o investiție mai bună decât 150$ pe lună în țigări. În cazul ăsta, în cel mai prost scenariu posibil, rămân pe 0. Înainte perforam plămânii.

Acum, dacă ai ajuns până aici, și nu ai avut până acum de-a face cu lumea crypto, mai am câteva informații care ar putea fi tare valoroase. Am câțiva prieteni care au început să mă întrebe din ce în ce mai mult de zona asta, și în special de Elrond/EGLD. Întrebarea este, bine bine, cum fac să „iau” și eu niște EGLD din ăsta. Sau după ce iau, cum fac să îl transform în lei?

Nu e neapărat cel mai ușor din lume să faci o achiziție de crypto, dar cu siguranță nu este nici atât de complicat. Nu e ca la bancă, să te duci undeva și să se ocupe cineva de toate actele pentru tine. Într-un fel, asta înseamnă că e nevoie să fi mult mai atent, pentru că ești mult mai răspunzător pentru fondurile tale. Eu am ajuns la concluzia că cel mai important lucru este să ai fondurile în siguranță și să tranzacționezi pe o platformă în care ai încredere. 

Eu personal folosesc 2 platforme pentru a tranzacționa. Atenție: piața crypto este extraordinar de volatilă și chiar nu este recomandat să investești mai mult decât îți permiți să pierzi. Dacă totuși decizi să investești.

1.  LDV Crypto Exchange (link aici)*. Este un exchange 100% românesc. Îl cunosc personal pe CEO-ul și co-fondatorul Marius Morra, care este foarte activ în zona asta și foarte deschis în a oferi ajutorul. Practic, (încă) ajungi destul de ușor la el. Pe LDV ai posibilitatea să îți transferi lei sau euro și să cumperi Bitcoin, ETH sau direct EGLD. La fel și când vrei să transformi din crypto în lei sau euro. Te înregistrezi pe site-ul lor, îți faci un cont, e foarte ușor de folosit platforma, e disponibilă și în română, au chiar și aplicație. Treci printr-un proces care se numește KYC(know your customer – cunoaște-ți clientul), proces care este obligatoriu atât pentru bănci cât și pentru aceste exchange-uri, pentru ca organismele abilitate să fie sigure că nu se efectuează tranzacții dubioase/teroriste, etc. Acest proces presupune validarea indentității, validarea contului bancar și mai este recomandată o aplicație complementară, pentru a spori siguranța contului. Se numește autentificare prin 2 factori, Google Authenticator se numește, dar găsești exact pașii pe site sau în aplicație. După aceea, după ce ți se validează contul, rămâne validat, este un proces pe care îl faci o singură dată și apoi rămâne doar să tranzacționezi.

2. Binance (link aici)*. Este cel mai mare exchange din lume, nu am avut niciodată probleme cu ei, și chiar dacă au avut unii useri ceva situații cu pierderea parțială sau totală a fondurilor, cumva cei de la Binance, deși nu erau obligați, și-au oferit suportul. Cred că la fel și Binance poate fi folosit în română și funcționează pe același principiu ca cei de la LDV. Adică e nevoie, atunci când îți faci contul să treci de acea procedură de KYC și apoi liber la tranzacționat.

3. Tradesilvania (link aici)*. Este tot un exchange românesc, la fel ca LDV, despre care de asemenea feedback-ul celor care folosesc platforma este unul foarte bun. Activarea contului, cu tot cu procedura de KYC se face foarte rapid, în câteva minute, user friendly și suportă schimbul din lei sau euro în și din mai multe monede, 24 în total. Majoritatea din cele mai cunoscute, din top 100 CoinMarketCap, precum Bitcoin, Ethereum, EGLD, ADA – Cardano, EOS, Zilliqa, Uniswap, Polkadot, Chainlink, Tether, USD Coin, Litecoin, OMG Network, etc.

*Pentru toate cele 3 exchange-uri am lăsat un link cu referral. Ce înseamnă asta? Că dacă folosești acel link când îți faci cont, din comisionul pe care platformele ți-l iau, primesc și eu un procent. La LDV și Tradesilvania procentul merge doar la mine, iar la cei de la Binance, am putut să setez ca din procentul pe care îl cedează ei jumătate să meargă la mine și jumătate să se întoarcă la cel/cea care și-a făcut contul. Win-win cu alte cuvinte. E prima oară când dau public un link de referral și m-am simțit mai confortabil să explic ce înseamnă. 

Dacă nu vrei să folosești link-urile mele de referral, nu e nici o problemă, poți să intri direct pe platformele respective, îți faci cont și tot comisionul rămâne la ei, nu mai vine nimic la mine. Iar în cazul Binance, nici la tine :D. Sau, o altă recomandare, dacă ai un prieten care te-a mai învățat despre crypto și simți tu așa că e un om etic, poți să îi ceri lui/ei un link de referral, sau alte sfaturi în zona asta(despre securitate și cum se folosesc platformele, nu sfaturi financiare)

Nu este recomandat să îți lași fondurile într-un exchange, oricare ar fi el, ci mai bine să le muți într-un portofel la care ai tu acces la cheile private. Găsești multe info despre asta. Iar cei de la Elrond au deja wallet-ul lor, de unde îți poți pune monedele la staking și primești deja un return anual pentru asta. Iar când apare aplicația Maiar, din ce știm la momentul ăsta, vei putea să ai monedele acolo și să le pui la staking direct din aplicație.

(Aproape) ultima frază: Dacă simți că ți-a adus valoare acest articol, poți să îi dai un share. Dacă te ajută la ceva și te apuci să studiezi mai mult, iar în urma a ceea ce ai aflat aici, ți-o fi bine în viitor sau dacă deja ți-e bine din crypto și/sau informațiile din articol au fost structurate pe placul tău, sunt deschis să îți las adresa mea de EGLD, primesc bacșis filantropie aicierd19vem47anpplkug7t4ws73wc4ua9nsspg84shcsg4rhgapfw63vyquupsqp

Mulțumesc pentru că ai citit până aici, 

Voi reveni cu update-uri despre ceea ce vor însemna în viitor cei 13 EGLD și ce-ar fi însemnat cei 0.5 Tesla, dacă nu aș fi vândut una pentru alta. 

Până atunci, rămâi curios/oasă și ieși din zona de confort. S-ar putea să merite! Că tot veni vorba despre a rămâne curioși, niște oameni faini (Răzvan Munteanu de care scriam mai sus și partenerul lui, Vlad Mercori – un alt om de urmărit), care citesc și se pricep mult mai mult la tehnologie decât mine au lansat de curând un newsletter, vine săptămânal, se citește în 4-5 minute și conține așa un super rezumat despre evoluția asta din zona blockchain și crypto. Educație pe bune. Vă puteți abona aici. Și mai este Marius Morra, sub umbrela LDV Crypto Exchange, cu platforma Prima Criptomonedă, link aici – proiect gratuit, în limba română, de educație în domeniul ăsta. Și mai sunt informații, doar plecați pe fir, sau „stay hungry, stay foolish” – cum zicea Steve Jobs!

UPDATE. A apărut aplicația Maiar. O puteți downloada de aici. Atât în IOS cât și în Google Play. După cum spuneam mai sus, e un fel de Revolut. Doar că pe Blockchain. Practic e prima oară în istorie când poți să trimiți/primești crypto(eGold, BNB sau ETH deocamdată) folosind doar numărul de telefon. ATENȚIE: Când vă instalați aplicația, urmați pașii și vă scrieți frumos și păstrați într-un loc sigur cele 24 cuvinte de backup. Reprezintă cel mai important element de securitate al vostru! Cine are acces la aceste cuvinte, are acces la banii voștri. În rest, aplicația e disponibilă la nivel mondial. Acum vă puteți alege un herotag(un nickname) care va rămâne pe viață. Și cu ajutorul lui/numărului de telefon veți face transfer instant, de crypto, oricând și oricui de oriunde. Dar, fiind disponibil la nivel mondial, toți se vor bate pe același herotag. Eu am prins Endi. Și, multe surprize urmează.

Eu țin să îi mulțumesc lui Alex Jax, un prieten drag care mi-a deschis cumva ochii și de atunci am plecat pe fir. Și lui Gabi Frățică, pentru tot suportul!

Cu prietenie, 

Endi

People reacted to this story.
Show comments Hide comments
Comments to: De la 30 la 300$ am mers cu Tesla. Apoi am coborât și am urcat într-o rachetă pe nume Elrond – EGLD, al doilea unicorn românesc, după UiPath.
  • ianuarie 30, 2021

    Bravo Ungureanu! Keep learning and invest wisely

    • ianuarie 31, 2021

      Mulțumesc mult, Albert! Și tu ești o inspirație, rock on!

  • ianuarie 31, 2021

    Exista refferal link pt Elrond?

    • ianuarie 31, 2021

      Salut Sorin. Începând de astăzi, de când se lansează aplicația Maiar, va fi un link de refferal, îți poți invita prietenii și ei vor beneficia de 10$ bonus, o singură dată, la o cumpărare unică de eGold în valoare de minim 200$. Și cel care trimite invitația va beneficia, pentru un an de zile, de 100% din comisionul de perceput celui care cumpără eGold(Maiar ia comision 1% din fiecare tranzacție plătită cu cardul și 0.5% din plățile făcute prin transfer bancar) și 50% din comisionul celor care vor cumpăra alte monede. De exemplu, dacă un prieten de al tău(care și-a luat aplicația Maiar cu refferalul tău) cumpără eGold cu cardul de 1000$, în primul an de când se înscrie tu o să primești 10$ pentru tranzacția asta. Dacă cumpără BNB de exemplu(Binance Coin), de 1000$, o să primești 5$. Spor

    • februarie 2, 2021

      Uite, Sorin, a apărut și aplicația Maiar. Cod de refferal aici: https://get.maiar.com/referral/mqlfdrp3oo

  • februarie 7, 2021

    Salut, Endi! Sunt un proaspat initiat in aceasta lume a crypto, respectiv blockchain.

    Excelent articolul, pe intelesul tuturor. Am 3 intrebari:
    1. Pot transfera EGLD din Maiar intr-un crypto exchange din cele prezentate de tine si ulterior convertit in lei/usd si retras in contul personal?
    2. Exista informatii cu privire la cand vom putea face “stake” direct din appul Maiar? Momentan, apare doar “coming soon”. Exista limita minima la “stake” din aplicatie? Daca doresc sa ma retrag din optiunea de “stake”, pot recupera EGLD sau apar consecinte?
    3. Ai de gand sa mai achizitionezi EGLD pe langa cele 13? Eu detin 11 si ma gandesc cum sa procedez pe termen lung.

    Iti multumesc anticipat!

    • februarie 8, 2021

      Salut, Andrei. Mulțumesc mult de feedback, și felicitări pentru curiozități!

      Foarte bune întrebările. Să le luăm pe rând.
      1. Da. Se poate transfera EGLD dintr-o adresă în alta fără probleme. Iar apoi convertirea din EGLD în monede pe care le acceptă exchange-ul respectiv. La LDV de exemplu poți converti din EGLD atât în EURO cât și în lei direct. Iar apoi retragi către un cont bancar. Recomand Revolut dacă ai.
      2.Nu se știe încă momentul în care va fi disponibil staking-ul direct din aplicație, dar urmărește grupurile, sigur vom afla toți, nu va fi secret. Există o limită minimă pentru staking în Elrond Wallet, și anume 10 EGLD(trebuie să ai 10.25 în cont). Nu știu, dar presupun că va exista un minim(poate același) și din aplicație. Urmează să aflăm. Da, se poate să te retragi din opțiunea de staking. Momentan, eu am apucat în waiting list, adică nu sunt înca la staking monedele. Pot să ies de acolo instant. Când intră monedele la staking poți să te retragi, dar anunți și îți deblochează monedele în 10 zile. La ETH 2.0 de exemplu termenul de unbound e de câteva luni. Adică mi se pare fair enough termenul de 10 zile de la Elrond.
      3. Felicitări. Da, am de gând și achiziționez constant, atât cât îmi permit. Fac un dollar cost averaging. Citește despre ce presupune asta. Un exemplu din newsletter-ul The Crypto Insider, scris de Vlad Mercori și Răzvan Munteanu, despre care am vorbit în articol aici:
      „Zilele trecute, a devenit popular pe twitter un calcul care, pus in perspectiva, e aproape halucinant. Daca ai fi cumparat in fiecare zi din ultimii 6 ani bitcoin de fix $1, astazi ai fi avut $80.000. 30 de dolari pe luna este o suma pe care aproape orice roman din mediul urban isi poate permite sa o “piarda”. In cei 6 ani, ai fi “cheltuit” approx $2200 pentru ca acum sa ai mai bine de 2 bitcoini.”

      Sper că ți-am acoperit întrebările. Spor și felicitări!

Comments are closed.